MOST MEGÉRI CSERÉLNI

ÜVEGCSERE PROGRAM

Homályos, párás, tisztíthatatlan az ablakod?
Hideget érzel, ha a 15-25 évvel ezelőtt beépített ablakod előtt állsz?
Ismerjük a problémát!


Az elmúlt téli szezon szinte mindenhol az otthonok, irodák, telephelyek fenntartható fűtéséről, fűthetőségéről szólt. A megemelkedett energiaárak mellett kulcsfontosságúvá vált az épületek szigetelésének felülvizsgálata.
Az egyik legfontosabb tapasztalat, hogy hatékonyan lehet a fűtési költségeket csökkenteni az ablaküvegek szigetelésének javításával. Mivel az egyes helységek falfelületének 20 százalékát is meghaladhatják az üvegfelületek, ezért kiemelten fontos foglalkozni ezek korszerűsítésével. A 15-25 évvel ezelőtt beépített hőszigetelő üvegszerkezetek mára elavulttá váltak vagy tönkrementek.
Image
Az ablakok energiahatékonysága három alapvető tényezőtől függ:
  • a keret minőségétől
  • a keret beépítésének minőségétől
  • üveg összetételétől.

Az üveg összetétele a legfontosabb tényező, mert az üveg teszi ki akár az ablak 80%-át. Az U érték vagy K érték egyenértékű fogalmak, és azt mutatják meg, hogy egységnyi idő alatt mennyi energia távozik egy épületszerkezetről vagy ablakfelületről. Az ablakokon szereplő U értékek közé tartozik az Uw érték, az ablak össz-hőátadási együttható, ami az egész ablakra vonatkozik, az Ug érték, az üvegezés hőátadási együtthatója, ami az üvegfelületre vonatkozik, és az Uf érték, ami a keretre vonatkozik. A nagyobb ablakfelületek általában jobb hőszigetelő értékeket biztosítanak, mert az üvegfelület jobb értékeket érhet el a tok anyagához képest.

Mit jelent a LOW-E (low emissivity – alacsony sugárzási veszteség)?

Az a lágyfémbevonat, amely a modern kettős rétegű üvegezés belső, „légrés” felőli oldalán lévő speciális, ultravékony bevonatú, nem látható hőszigetelő nemesfém-réteg. Az a rendeltetése, hogy a hosszú hullámú infravörös sugarakat, azaz a hőt visszatükrözze az épületbe, megváltoztatva ezzel az üvegezés hőáteresztését és energiahatékonyságát. Azaz így a fény és a napsugárzás szinte akadálytalanul jut be a helyiségbe, ezzel szemben az épületben keletkezett meleg belül marad.
Tehát a low-e bevonatú hőszigetelő üveg alkalmazásával további energia megtakarítást érhetünk el, hiszen a hőáteresztés így a fele lesz az alap hőszigetelő üveg szerkezetének. A hőátbocsátási tényező csökkenésével a fűtési energiafelhasználás is jelentősen csökken, és a fűtési energia költségének csökkenésével néhány éven belül megtérülnek a többlet beruházás költségei.

Nézzük számokban:
Egy szimpla egyrétegű üveg hőátbocsátási tényezője U=5,8 W/m2K. Azaz egységnyi idő alatt 5,8 Wattnyi energia távozik egy négyzetméteren rajta keresztül. A régi, két normál üvegből összeállított, levegővel töltött hőszigetelő üvegek hőátbocsátási értéke U=2,8 W/m2K. Ezzel szemben a nemesfém bevonatos, nemesgáz töltésű üvegek hőátbocsátási tényezője ennek kevesebb mint a fele U=1,1 W/m2K

Kompatibilis az új üveg a régi helyére?

A régi típusú hőszigetelő üvegek általában 20-24 mm vastagok, két egyszerű üvegrétegből és a köztük lévő levegővel töltött légrésből állnak össze. A modern alacsony emissziójú üveg egyik rétege a speciális nemesfém bevonattal rendelkező réteg, a másik rétege egy egyszerű üveg és a kettő közötti tér levegő helyett egy nemesgázzal, jellemzően argonnal van töltve. Külső paramétereiben, vastagságában tökéletesen passzol a régi helyére.

Miért jobb, ha a régi keretben cseréljük az üveget, mintha új nyílászárót vásárolnánk?

Elsősorban a beruházás költsége. A komplett csere töredékéből lehet beépíteni az új üveget munkadíjjal együtt. Nincsenek mellékmunkák, mint homlokzat javítás, kőművesmunka, szobafestés, stb. A jó állapotban lévő ablak élettartama akár 20-30 évvel is meghosszabbodhat és ne feledkezzünk meg a környezeti hatásokról, a fenntarthatóságról sem.

Mikor nem ajánlott az üvegcsere?

A szigetelés mértéke ahogy említettük három alapvető tényezőtől függ:
  • a keret minőségétől
  • a keret beépítésének minőségétől
  • üveg összetételétől.
Ha a keret az évek folyamán sérült, deformálódott, korrodálódott és hézagok keletkeztek, akkor egy üvegcsere nem lesz megfelelő mértékben hatásos. Ha a beépítés hiányos, hézag van a tok és a fal között akkor szintén nem érjük el a kívánt hatásfokot.
Image
Image
Image
Image

Hogyan tudunk mi ebben segíteni?

  1. Azok a magas minőségű hőszigetelő üvegek, amiket beépítünk a legkorszerűbb robotizált gyártósorokon készülnek, és garantáljuk a minőségüket.
  2. Beépítő csapatunk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a különböző ablaktípusoknál. Csere után a munkaterületet tisztán, rendezetten adjuk át.
  3. A régi üvegtáblák elszállításáról és szakszerű elhelyezéséről, újrahasznosításáról gondoskodunk, a megrendelőnek ezzel kapcsolatban semmilyen feladata, kötelezettsége nincs.

Érezd jól magad otthonodban, miközben spórolsz a fűtésszámládon!
Üvegcsere 
programunkkal egyszerűbb és olcsóbb megoldást kínálunk, hogy jobb hőszigetelést érhess el otthonodban.

KAPCSOLAT

info@hirschler-uveges.hu

+36 20 9431551 

9400 Sopron, Rákóczi utca 14

ÜZLET: 9400 Sopron Rákóczi u. 14.
Tel.: +36 99 523488, Tel/fax.: +36 99 523487
Mobil: +36 20 4848771 info@hirschler-uveges.hu
Nyitvatartás: Hétfő-Péntek  8-11, 15-17 

ÜVEGSZERVÍZ:Tel.: +36 20 9431551, Fax.: +36 99 523487
szerviz@hirschler-uveges.hu