Zuhanykabin karbantartás

Zuhanykabin karbantartás

A zuhanykabin tisztán tartása nem annyira nehéz feladat, mint amilyennek elsőre tűnik, mindössze egy kevés időre és a megfelelő készítményekre van hozzá szükség. Ahhoz, hogy a zuhanykabin megőrizhesse kifogástalan állapotát, az alábbiakban javaslunk néhány karbantartási tippet:
Mivel az üveg belső felületére vízlepergető NANO-bevonatot teszünk, ami olyan láthatatlan védőréteget képez a zuhanykabinok üvegén a vízkő és egyéb szennyeződések ellen, amely kifejezetten tartósnak bizonyul. Napi tisztításhoz elég, hogy ha az utolsó aki használja a zuhanyzót egy gumis lehúzóval lehúzza a felületén maradt vizet. Továbbiakban az üveg felületének tisztítása egyszerű ablaktisztítóval történjen, kerüljük a maró vízkőoldók és egyéb anyagok használatát.

Tanácsok a pántok, szerelvények tisztításához, karbantartásához

Karbantartó (napi) tisztítás

Általános (napi) tisztítást közönséges, semleges, vízzel higított folyékony szappan alkalmazásával, lágy szivacs segítségével kell végrehajtani.

Szárítás, törlés

A vízzel érintkező az alkatrészek (pl. zuhanykabinok csuklópántjai, zsanérjai) napi törlése erősen ajánlott, annak érdekében, hogy elkerüljék a vízkő felhalmozását. A törlés történhet, puha ruhával vagy szarvasbőrrel.

Rendkívüli karbantartás

Az alkatrészeken – a kemény víz következtében – vízkő lerakódás indul. A vízkő rendkívüli tisztítással könnyen eltávolítható, a termékek felületének károsítása nélkül. Az átmosást végezzük 15-20%-os forró vízben hígított ecettel, majd normál vízzel és folyékony szappannal.

FIGYELMEZTETÉS

Soha ne használjon sem rendkívüli, sem mindennapi tisztításhoz olyan mosószereket, vagy anyagokat amelyek:

  • koptató részecskéket,
  • tiszta vagy hígított sósavat,
  • fehérítőt (nátrium-hipoklorit),
  • háztartási savakat,
  • nátrium-hidroxidot tartalmaznak;

vagy

  • acélforgácsot,
  • dörzsszivacsot,
  • skót szivacsot.

Ezek roncsolják a szerelvényeket, és a krómozott felület leválásához is vezethet.
Ilyen esetben a garancia is érvényét veszti.