Üveghátfalak tisztítása

Üveghátfalak tisztítása

Az üveg a felületének simasága miatt az egyik legkönnyebben tisztítható anyag. Az üveg hátfalak nagy előnye a csempeburkolattal szemben, hogy szinte nincs fuga ami takarítás és tisztántartás szempontjából egy kritikus pont, nehezen eltávolítható szennyeződések és kórokozók telephelye.
Az üveg hátfalak felülete homogén és más anyagokkal ellentétben nem gombásodásodik. A sima felületnek köszönhetően igen könnyű a tisztítása, tisztán tartása mindazonáltal fokozottan higiénikus burkolatnak számít.

Néhány apró karbantartási szabály betartásával hosszan élvezheti új burkolatának szépségét és előnyeit.
Tisztításnál eszközként használjon puha, tiszta szivacsot, bőrt, törlőrongyot és gumilehúzót. Fontos előfeltétel ezek használatánál, hogy más eszközzel tisztítsuk az üveget és másikkal a munkapultot vagy a mosogatót.

Tisztítószerek közül válasszunk PH- semleges anyagokat, vagy általános háztartási ablaktisztítókat. Zsíros foltok vagy élelmiszer maradványok eltávolításához a kereskedelemben kapható oldószerekhez nyúlhatunk vissza, mint alkohol és izopropanol. Kerülni kell az alkáli tartalmú lúgokat és savakat leginkabb a fluor savat.

A hegyes, éles fém tárgyak mint pengék, kések használata felületi karcokat okoznak. A szabály az, hogy a tisztító eszközök nem tehetnek látható kárt az üvegfelületen. Ezért például a letörhető pengéjű "üvegkaparó" használata a teljes felületen nem megengedett.

A fent leírtak hozzájárulnak ahhoz, hogy az Ön otthonában beszerelt üvegburkolat hosszú távon dekoratív, praktikus elem legyen és örömét lelje a mindennapi használatban.